Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2018 11:19 - Бедните руснаци! Още не знаят, какво ги чака?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 5099 Коментари: 12 Гласове:
3

Последна промяна: 16.06.2018 18:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Веднага след инагурацията на президента Владимир Путин цените на течните горива излетяха в космоса, като изстреляни от космодрума Восточный. В деня на откриването на Световното по футбол беше решено да се повиши данък добавена стойност (ДДС - от 18% на 20%), а също така и пенсионната възраст, с 5 години за мъжете и 8 за жените. Но с това радостите не свършват. Тежката дума не си е казала още държавната корпорация Росатом, а още по-точно нейния дъщерен концерн Росенергоатом, който експлоатира всички 10 руски АЕЦ-а, с общо 35 енергийни блока в тях. И ето какво четем в наскоро публикувания Годишен отчет на Росенергоатом (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

image

В таблицата са посочени ключовите ориентири за дейността на Росенергоатом. В първия ред на таблицата са показани планираните печалби, преди облагане с данъци и такси и приспадане на амортизационните отчисления (това означава абревиатурата EBIDTA), в МИЛИАРДИ рубли.
В третия ред на таблицата са посочени планираните количества произведена и реализирана електроенергия от всички АЕЦ, в МИЛИАРДИ кило-Ват-часа.

Забелязахте ли съотношението между първите две оградени в зелени рамки числа? Нека видим?

213,4 / 201,33 = 1,06 рубли/кВт.ч


А сега сами? Можете ли да извършите същото упражнение със следващата колонка, аналогични числа? Сравнете двете числа и ще придобиете представа за ядрената секира, дето им се точи на руснаците, през цената на тока, от идната 2019-та година.
Познавачите да не бързат да скачат! Това, което получихме, не е крайна цена за потребител, а т.нар. цена на едро, преди да мине през посредниците.

И тук можех да спра и да считам, че съм си свършил работата за 6 + . НО, горната таблица и числата в нея дават много богата храна за сравнение и правене на изводи със ситуацията в редовете на (из)родната ядрена мафия. Бих могъл да сравня цените на едро в Русия с аналогичните в България и достатъчно точно да оценя размерът на грабежа, който ни се прилага ежеминутно. Бих могъл, НО няма да го сторя. Интересът на жертвите към крадливите схеми на организираната престъпност е под санитарния минимум. За без пари и така ви казвам неща, където не виждате и научавате НИКЪДЕ ДРУГАДЕ. Не си струва да продължавам да се хабя.

Предупреждение към русофилите! Аз не съм русофоб! В известен смисъл аз съм повече русофил, от колкото вие се представяте и крякате. За разлика от вас аз съм си направил труда да открия и покажа предварително процеса на подготвяната ценова секира. А вие даже намя да предупредите руснаците, а ще скочите да ме напопържвате мен. Дръжте се прилично!

Георги Котев



Гласувай:
6



1. get - - Браво - точно - пределно логично и. ...
16.06.2018 12:01
- Браво - точно - пределно логично и ... ужасяващо ясно - поне за мен, следящ от доста време това което пишете!
- С въпрос: Дали и нашата родна КОПИРАЩА СЪВЕТСКО-РУСКАТА ... няма да възприеме КАКТО ВИНАГИ едно към едно ЧЕЛНИЯТ "СЪВЕТСКИ" ОПИТ :))) !
цитирай
2. gikotev - Re: - Браво - точно - пределно логично и. ...
16.06.2018 12:20
Дали (из)родната ядрена мафия ще приеме или е изпреварила отдавна руската може да стане ясно, ако се направи сравнение между руските ядрени цени на едро с аналогичните български. Именно за това говоря в края на статията. За съжаление, наистина заради слабият интерес на жертвите, нямам мотивация да го направя и покажа. Като се има предвид, че аз не получавам пари за тези разкрития е отвратително отношението на жертвите, които се държат, като чели искат аз да им плащам, за да разпространяват разобличенията. Това няма как да стане.
Поздрави!
цитирай
3. nagodi62 - Ти слагаш тигана преди да си хванал ...
17.06.2018 09:41
Ти слагаш тигана преди да си хванал рибката.
цитирай
4. gikotev - Re: Ти слагаш тигана преди да си хванал ...
17.06.2018 09:59
А бе и ти "мислиш" с органа на който седиш, но защо толкова се напъваш да го поазваш?
цитирай
5. dadide - За руснаците
17.06.2018 10:00
2018 г. - 1.06 кВт.ч, а 2019 г. - 1.47 кВт.ч =на 39 % увеличение?
А за нас?
цитирай
6. krumbelosvet - Така е
17.06.2018 10:12
Целта на Путин е да изтреби русите. Но Котев не спи.
цитирай
7. gikotev - Re: За руснаците
17.06.2018 10:19
Ало, nagodi62, виждаш ли, какво се получава, когато се мисли с правилния орган и се оперира с правилния инструмент - калкулатор. Запиши се на частни уроци при dadide и докато не си вземеш дипломата не се навъртай тук!
dadide, а ти не го жали. Вземай му минимум по 50 лева на час.
цитирай
8. gikotev - Re: Така е
17.06.2018 10:25
Така е, Круме, така е! Котев не спи, за сметка на това ти даже хъркаш. На мен ми е през левия джоб на панталона, какво и как иска да прави Путин с руснаците. Явно в сънищата си сънуваш само гибнещи руснаци, но в тях никога не се появяват българи? По-голяма полза щеше да има, ако си беше направил труда да намериш българските цени на ядрения ток и да ги сравниш с руските, но нали си си словоблудник реши да се изходиш, само колкото да се разсмърди?
цитирай
9. papurov - Първо, цените на горивата не зав...
17.06.2018 11:19
Първо, цените на горивата не зависят от инагурацията на Путин, или Радев, а от цената на нефта на световния пазар. Нали така, ти не си комунист, а много умен човек поддържаш пазарните принципи. Та защо пишеш глупости? Би могъл, но не си изнесъл цените на течните горива за крайния потребител в Русия и у нас за сравнение. И не си го направил, не защото не ти плащат, а защото сравнението няма да е от полза на "експертизата" ти.
Второ, ние всички знаем, че такива като теб не са русофоби, вие сте фоби на всичко за което ви плащат да плюете. Вчера американците, днес руснаците, утре пак американците.
Трето, ние няма да предупредим руснаците за "атомната секира" дето Путин им точи по една проста причина - през последните 1000 години, руснаците нито веднъж не са зависили от нас, а все ние от тях.
Четвърто, много хубава табличка си дал и много лъжлив извод си направил от нея. Няма да гадая дали това се дължи на фрапираща некомпетентност по темата, или е умишлена твоя лъжа (безплатна).
Между двата реда с които извършваш проста аритметична операция, има един друг ред - индекс на инвестициите. Докато не поставиш точен размер на предвидените инвестиции, а не индекс, няма как да получиш дори приблизителна стойност на цената кВт.ч. Това схващаш ли го въобще? Тази таблица има съвсем друго предназначение, а не ... като теб да изчисляват цените на тока в Русия.
цитирай
10. gikotev - Re: Първо, цените на горивата не зав...
17.06.2018 11:43
А бе ти си "по-мъдър" Ломоносов? Русофилската ти злоба е толкова неконтролируема, че ти е попречила да видиш, че таблицата НЕ Е МОЕ ДЕЛО, а на любимият ти концерн Росенергоатом. Всъщност и да си го видял, омразата ти към българите няма да ти подволи да го признаеш? Ако искаш някой нещо да променя в таблицата го искай от робовладелците си. За разлика от теб аз съм свободен човек и ти, ако имаше достоверна информация или можеше да докажеш, че съм получил поне една стотинка щеше да ме разнесеш из цялата Вселена?
Между другото Годишния отчет, а и не само този, е достъпен в интернет, но "гений" като теб едва ли е способен да го открие, да не говорим - да го прочете и разбере?
Робите не работят с ФАКТИ, а само с опорните точки от робовладелците си.
Повече русофилски и българомразещи коментари няма да бъдат допускани под тази статия!
цитирай
11. krumbelosvet - Помня
17.06.2018 13:36
Помня как ЗАПОЧНА вдигането на цената на тока още през 90-та, ако не греша. С Европейски диктат започна, без НИКАКВА икономическа логика, освен логиката на унищожението на икономиката ни. После продадохме "Мрица изток"... И аз наистина не следя вече енергетиката, щото тя, като всичко по-важно, явно е в ръцете на ЧУЖДИ терминатори (покрай които сигурно припечелват нещичко и някои нашенци, но тия нашенци не ме интересуват, щото за съдбата на България са СЛУЧАЙНИ хора).
цитирай
12. ok3223 - Боклук ...какви ги играеш тук и се пишеш всезнещ.
17.06.2018 13:59
Гаакива копелета като теб навремето, докато се уредят да следвт в СССР - о, бяха готови и продаваха с доноси майка си и баща си, да не говорим за близки и познати. ДО ЕДИН БЯХА СЕКРЕТНИ СЪТРУДНИЦИ И ДОНОСНИЦИ НА ДС.
Завършваха как да е и връщайки се, като наши момчета, бяха назначавани на високи позиции, и си живееха като царе. Мноого високи запляти и всички екстри на системата бяха на ваше разположение...
НЕЩАТА СЕ ПРОМЕНИХА. И СЕГА ЗА КАКВО КВИЧИШ ТУК И РЕЗИЛИШ И ОПЛЮВАШ ВСИЧКО РУСКО ...
С НАДЕЖДАТА, САМО С НАДЕЖДАТА ВЕЧЕ, НОВИТЕ ГОСПОДАРИ ДА ТЕ ОЦЕНЯТ И ПРЕДЛОЖАТ ОЩЕ ПО- СЛАДКА СЛУЖБИЦА. ЗАЩОТО ДНЕШНИТЕ, ВЪПРЕКИ ЕКСПЕРТНИТЕ ТИ ОЦЕНКИ, ЗНАЕЙКИ ЩО ЗА ЛЕКЕ СИ, НЕ ТЕ БРЪСНАТ И ЗА СЛИВА ...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9818810
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031