Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2013 00:29 - ОТКЪС ОТ ПРОЕКТ ЗА РОМАН, КОЙТО ВЕЧЕ Е НАПИСАН*
Автор: rennie Категория: Новини   
Прочетен: 856 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 01.04.2013 15:56


Честит Първи април!

ПЪРВА ГЛАВА
 - май-юни 2012

 

Резюме

Носят се слухове, че Министерство на външните работи (МВнР) ще повишава изискванията към преводаческите агенции и веднага се пуска петиция против новите изисквания. Започват дискусии във форума на петицията. На 31 май заповедта на министъра на МВнР вече е факт – залепена е на табло в дирекция „Консулски отношения” (КО) и снимана с джиесем. Събират се пари за обжалване на заповедта. Медиите публикуват статии и репортажи за предстоящи фалити на 1600 агенции и тройно повишаване на цените на преводите. Астролог предсказва падането на Министъра от власт J

 

            И тази нощ не спа. Раздирана от гняв, трепереща от преумора, тя довърши поредното писмо и го прочете още веднъж. Гадове са всички! Гадове проклети!!! Нямаше да спре да разобличава, обвинява, громи! Няма!!! Но колко много работа й предстоеше още ... парите за делото .... анкетите за клиентите ... подписите за петицията ...Вече не знаеше ден ли е или нощ. .. Господи, какви неблагодарници! Всичко сама трябва да върши... Другите пръста си не помръдват. Само знаят да мърморят и да се съмняват.... Обърнаха форума на говорилня! Прегледа набързо най-новите постинги и изригна в справедлив гняв:

 

          Кой се е внедрил, бе тарикат! Ти ръка трябва да ми целуваш, че сън не ме хваща да ви пиша писмата до кого ли не, че с друга колежка ходим по телевизии да говорим с лицата и имената си, че даваме интервюта и се чудим кого да ангажираме още, че търсим най-добрите адвокати, че си даваме парите и здравето,  и всичко- за такива смръдльовци като теб, дето 50 лева мнооого му се виждат и е съгласен вместо това 5000 да даде, но на крадливата държава, но най-добре-да се скатава, че да не се мине. Жалък си и ти и останалите смръдльовци и въобще всички, които не се записвате в нашия съюз, е щом не искате, тогава нека всички ни убият, но поне ние, една шепа хора сме се изправили достойно срещу държавата, а вие плъхове страхливи, стойте и оплювайте тези, които се борят и заради вас!

 

            Само тя и още две-три активистки излизаха с имената си, никой друг не смееше... Криеха се плъховете страхливи, пазеха се... Мижитурки! Наистина, във форума на петицията  доста колеги пишеха в нейна подкрепа, хвалеха я, възхищаваха й се, но какво значение имаше един анонимен форум? Говорилня там някаква....

 

          ... трябва да работим в посока ОТМЕНЯНЕ ЗАПОВЕДТА НА КО ОТ 31.05.2012. Защото, докато не бъде създадена нормативна база (това обаче в дългосрочен план), която да регламентира работата на всички ни, единственият орган, който ни лицензира е КО на МВнР.

 

           Новите изисквания се въвеждат със Заповед на Министъра на външните работи. Единственият адекватен начин на отпор е тази заповед да се атакува в административния съд.

 
            Медиите обаче мълчат, съвсем плахо от тук от там се чу, че около 1600 фирми за застрашени от фалит и толкова ...

 

---- Ако трябва да се помисли и за стачка!

 

---- Ще съдим държавата до дупка!

 

----  Абсолютни недомислици!

 

---- Никакво отстъпление колеги, никакви компромиси - силни сме, много сме!!!

 

            Не минаваше и без провокатори,дървени философи, олигофрени... Пишеха глупости, какво било в други държави... Абе, аланкоолу, докато гледаш в чуждата паничка, някой ще ти изяде хляба! Тука гледай, тука! Тия хора явно не схващаха колко е сериозно положението.

 

---- Говорих с нотариус и той ми каза, че НЕ вижда защо да не мога да работя и БЕЗ договор с КО.

 

---- Преводачите в другите държави разполагат със собствен печат и подпис, а тук им заверяват в КО подписа срещу минимална такса от 15 лева.

 

---- Новите изисквания няма да засегнат преводачите - обемът на преводите няма да намалее. Ще засегне преводаческите агенции в ролята им на посредници. Така че не мисля, че ние, преводачите, ще останем без работа.

 

            Празни приказки! Кой бил преводач, кой посредник, дай им само да се карат! Сега пък тоя какво иска? Не вярва, че заповедта се оспорва?Загубени хора, все трябва да им налива акъл в главите! 

 

---- ЗАПОВЕДТА СЕ ОСПОРВА!!!Как така да не се оспорва, бе вие къде живеете!!!!!!!!! Колко пъти трябваше да пиша че създадохме съюз (защото  само това е начина) ПРОТИВ ТЕЗИ ИЗИСКВАНИЯ! Нали затова ви дадохме банкова сметка, пак ли не сте разбрали??? Цял месец пишем за това, и затова събираме по 50 лв. ЗА СЪД!!!!  Така че, ВКЛЮЧВАЙТЕ СЕ ВСИЧКИ!! ОЩЕ НЕ Е КЪСНО и не очаквайте, че като седите и си пишете тук, нещата сами ще се оправят!

 

            Тия хора не са наред! Ще ме побъркат!!! ... И тоя Младенов, голям простак излезе... Ама  много е зле, горкият, как само пелтечеше .... Я-ааа, какво е това??? Астрологична прогноза за гадното копеле! Чакай да я видя...

 

---- Погледнах му астрологичната карта с транзитите в момента и много му се израдвах - планетата Уран (която символизира новото и свободните професии) дава квадрат към наталния му Юпитер (планетата на късмета), така че ако не ни обърне внимание, късметът ще го напусне и до към март 2013 няма да го има на Министерския пост, за да види колко фирми ще се сертифицират и да прецени дали е било удачно предложението:)

 
-----------------------------------------------------------
* Романът наистина вече е написан. Заглавието му е "Гадове сме всички", а подзаглавието - "Комедия от грешки в страната на идиотите". Жанрът му е роман-петиция - авангарден литературен жанр, който се пише във форум. Тъй като форумът, където е написан романът "Гадове са всички", все още се използва по предназначение, романът продължавава да се пише:
http://www.peticiq.com/forum/32093/start/8475

           




Гласувай:
0



1. ilkadyul - хаха
01.04.2013 13:48
Честит 1-ви април!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rennie
Категория: Бизнес
Прочетен: 387432
Постинги: 220
Коментари: 12
Гласове: 83
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031