Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2013 16:51 - ОБЕДИНЕНИЕ ОТ ГЛУПОСТ ИЛИ СТРАХ
Автор: rennie Категория: Новини   
Прочетен: 766 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.04.2013 17:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Из форума на петицията and elsewhere:

--- Я кажи на клиента си в София, че не можеш да му завериш документа в КО, да видим какво ще ти се случи! (няма проблем да заверим документа дори без договор с МВнР - документа казвам, не превода!, бел. блогър)  Така че не страхът ни движи, а невъзможността на клиента ни да бъдат приети преводите в Агенцията по вписванията! Сигурно и адвокатите са страхливи, а? Писаха и се примириха, имат клиенти и спазват безумицитe

--- А не трябва да се примиряваме с беззаконието. Трудно е, но все пак да се опитаме, колеги.



--- Дай пример! Пиши до КО, че оттегляш фиктивния си договор с МВнР, защото не желаеш да подкрепяш незаконосъобразни практики.

--- Писала съм каквото трябва, очаквам отговори.

--- Какво си писала?

--- Утопично ли е да се организираме всички преводачи, чиито подписи фигурират в КО, и да заявим писмено, че оттегляме подписите си. Това да се случи най-демонстративно в един ден в приемната на КО. Оффффффффф, как да се свържем с всички тези преводачи?

--- Току-що отговорих на този въпрос във форума на петицията, постинг #2950 в смисъл, че КО могат да продължат да си заверяват подписи, щом беззаконието им доставя такова удоволствие, достатъчно е само да не удържат такса от гражданите, защото таксата е отменена още преди няколко години. Дадох линкове към Тарифа 3 - стара и новата. http://www.peticiq.com/forum/32093/start/9225#9250

(няма отговор)

--- "да заявим писмено, че оттегляме подписите си" - Не е необходимо. Достатъчно е да заявиш в официално писмо до КО, че отказваш да караш клиентите си да плащат такса за заверка на подписа ти, защото тази такса е отменена още преди няколко години. Ако не го направиш, може да те обвинят, че ти си виновна за ограбването на клиентите, а КО, горките, са невинни агънца - ти си им снасяла таксата, те са я предавали в държавната хазна. Нали затова е приказката "Не е луд, който яде баницата, а който му я дава" ...

--- Наясно си, че една-две-три фирми не са достатъчно да го заявят и да приключи всичко това, нали? Вашата посока е тази и виждаме, че няма последователи, което означава, че все още не сме намерили посоката, която ще са готови да последват всички, това търся аз.

--- Ние сме поели лична отговорност и сме направили своя избор. Не можем да допуснем да поддържаме незаконосъобразните практики, след като вече сме разбрали, че са такива. Това е. Ти как можеш да търпиш административния произвол и беззаконието? Страх ли те е да се опълчиш сама? Заради децата може би?

--- Не става въпрос за страх, а за това, че търся обединение - а договорът ми така или иначе ще се прекрати на 1.07.

---  В момента се намираш в обединение и то е престъпно - обединението на стотици агенции, поддържащи от глупост или от страх незаконосъобразните практики на МВнР по отношение извършването и заверката на официални преводи у нас и по цял свят.

--- В момента започвам да превеждам, че имам срок - вчера и днес писах достатъчно до институциите, така че чакам отговори, а до тогава трябва и да работя.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rennie
Категория: Бизнес
Прочетен: 389904
Постинги: 220
Коментари: 12
Гласове: 83
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930