Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2013 13:37 - България от четвърт век насам е заплюта от промоутърите на Новия Световен Ред (НСР) като територия на експеримента!
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 5846 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.05.2013 15:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Територия за ситуационното номиниране и дозиране на истината (според конкретния случаи) върху народонаселението (етноси, наречени от тях); номиниране и дозиране, легитимиращи се чрез утвърдената устойчивост (понякога с пълна подмяна на истинността) на методите на експеримента.

Преди известно време, разсъждавайки по тези въпроси, написах, че ако световните експерименти на 20-ти век бяха основно в Европа, с налагането на НСР и ставайки апогей на световните социални експерименти на юдео-масонския ционизъм, за да се осъществява хилядолетната идея на евреите за световно господство, то експериментите в 21-ви век са вече локални, регионални и общностни. България е типична територия за експериментиране днес, за тестване в региона, ЕС, Европа и Света.

Този подход си има своя "естествен" ход на нещата.

Понятието НСР не е ново. Нов световен ред се опитваше да построи и Хитлер, като неговите идеолози провъзгласиха за целта цяла редица тайни общества и структури от типа на старите масони и илюминатите. И все в името на  някакъв1000-летен Райх.

Сега сме в Глобална Европа с нейния ЕС. И вървим към Глобален Свят.

Но повечето хора смятат, че така нареченото тайно световно правителство, световно задкулисие, тъмни сили, глобален предказател, клан на дегенератите и прочее, на които различни предубедени автори дават свои наименования, че са фантастика, към която те нямат отношение, че са теория на конспирацията и т.н.

Но дали е така?

Новият световен ред го изграждат пред очите ни. Лидерите и страните, които имат смелостта да се ослушват ги наказват – като Югославия през 1999 г. и като Либия преди година-две. Техните лидери ги убиват и дискредитират. Те са завладели основните ресурси на планетата, контролират производството на лекарства и храни. В САЩ подготвят указ, според който производството на храна в домашно стопанство ще се смята за углавно престъпление  като го приравняват към контрабандата. Хората се поставят под тотален контрол, цялото производство на храни ще бъде съсредоточено в ръцете на корпорациите.

Най-известните представители на Световното правителство са от финансовата група Ротшилд–Рокфелер. В момента между тях има някои несъгласия във вижданията за Новия световен ред. Ротшилд, в това число и чрез Сорос, активно насърчава Китай като алтернатива на САЩ. Рокфелер се опитва да печели време чрез всевъзможни кризи и революции, за да завърши процеса на преформатиране на САЩ в нео империя, в която да влязат Канада и Мексико.

 

Д-р Петер Бахмайер* в статията си "Източна Европа и Новият Световен Ред", сп. "Германия през миналото и настоящето", бр. 41, № 4, 1993, стр. 8-12  (Bachmaier Peter, Osteuropa und die Neue Weltordnung, Deutschland in Geschichte und Gegenwart, 41. Nr. 4, Grabert-Verlag, 1993, 8-12), пише:

«На влиятелните кръгове, които предизвикаха промяната в Източна Европа им е ясно, че не са достатъчни само политически и стопански промени. Затова биват разработвани обширни програми, щото да бъдат контролирани средствата за масова информация, образованието, университетите, науката и изкуството, като чрез тях хората бъдат "превъзпитани", за да им се наложи "ново мислене". С това се занимава Световната банка, Европейската банка за възстановяване и развитие, Европейската общност и ред други американски организации. Американската фондация "Отворено общество" на Джордж Сорос (*) създаде един Централноевропейски университет в Прага и Будапеща, с цел да "образова" бъдещите регионални водачи и запознае източноевропейците с идеологията на "гражданското общество" [25]»,

където доктора цитира, според своя литературен списък, № [25], а именно - [25] Open Society News, The Chronicl of the Soros fondations, vol 3., Nr. 1, March 1993. (превода и курсивът  мой – бел.Н.Т.)

През 1992 г. у нас бе създаден Международен център по проблемите на малцинствата и културните взаимоотношения в София. Центърът се финансира от "Отворено общество" на евреина - милиардер Джордж Сорос. Целите са ясни - създаване на етническо напрежение и ерозиране на обществото. Капиталите на Сорос са престъпно придобити чрез борсови машинации и разрушаване икономиките на цели държави, като зад него стоят други акули и лешояди, естествено пак от "божия народ" на Земята – евреите, самоопределили се за тъкъв!

 

Григор Лилов** в книгата си "Тайният проект Бойко Борисов", 2009 г., издание на "Кайлас" ЕООД, твърди:

«...Кои са кукловодите? Гърбът на Борисов се пази от икономическо-финансовата групировка "Глобална България", създадена в началото на 21 век за вземане на властта у нас. Не Бойко Борисов, а личностите, които фигурират в състава на „Глобална България”, са действителните ръководители на настоящето управление на ГЕРБ. В "Глобална България" ключова се оказва функцията на интимната приятелка Цветелина (Цвети) Бориславова.

...»

Лилов документално доказва как връзката й с Бойко Борисов има преки политически и икономически проекции, недвусмилено привнесени отвън.

«..."Глобална България" е организация с идеална цел. Тя се схвана като контрапункт на обединението на олигарсите у нас – клуб „Възраждане”. Тя му осигури услугите на едни от най-добрите политолози у нас. Чрез нея Бойко Борисов получи контактите си с влиятелни международни среди на Изток и на Запад”. В групировката участват "ръководителите" на най-сериозните финансови институции – "СИбанк", "Булбанк", "Българо-американската кредитна банка". В списъка са босове на клоновете на могъщите руски компании "ЛУКойл" и "Газпром", тежката медийна артилерия на Мърдок bТV, всекидневниците "24 часа" и "Дневник", седмичникът "Капитал", най-голямата рекламна агенция "Крес" и структурите на "Отворено общество". "Глобална България" е продукт едновременно на КГБ-ФСБ и на ЦРУ, че в тази формация направляващи са интересите на "СИбанк". "Глобална България" създава подозрителни контакти с офшорки, съюзени със свободната икономическа зона на американския щат Делауер. Което от своя страна изразява и интересите на милиардера Джордж Сорос. Не бива да се подценява участието в проекта на бившия премиер Иван Костов по линия на финансовия му приятел Славчо Христо и "Булбанк". В проекта вземат участие Валентин Златев от "Лукойл-Хелиос", "24 часа", структурообразуващи банки – всички те са опора на премиера ни.

...»

Лилов доказва, че първата задача на създателите на проекта е била Бойко Борисов да овладее кметския пост в София, а след това да щурмува министър-председателското място.

Сорос управлява България чрез ГЕРБ, пише Николай Божков от агенция "БЛИЦ". Там той се обосновава защо:

«... Периодично Сорос си харесва някоя политическа информация, върху която изсипва за кратко рога на изобилието. Ако въпросната политическа сила играе по неговата свирка, дотацията от негова страна може да продължи по-дълго време. Сорос си има свои хора, които дърпат конците в кабинета на Бойко Борисов. Предполагам се досещате, че става дума за вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. Той е близък с вицепрезидента на Световната банка Кристалина Георгиева. Тя е дружка със Сорос и с Бойко и най-вече с Дянков. Бойко е мъжкар, но има доста трески за дялане. Едната от тях е неговата самовлюбленост и желанието да се покаже на ниво във всяка сфера. Понякога дори не усеща, че нарочно го подвеждат, а после му гледат сеира. Министър-председателят трябва да се владее, защото представя държавата в очите на обществото. За момента Борисов е любимец на Сорос, но неговото благоразположение не е постоянна величина.

...»

Според някои данни в България Джордж Сорос държи банка заедно с Георги Похазки. Финансира института наречен "отворено общество", някой го наричат “Отровено общество". Този човек е крайно вреден и опасен. Под негово диригентство се разделя и противопоставят едни групи от българското общество на други.

 

Маститият американски "филантроп", по произход унгарски евреин, Джордж Сорос (Дйорд Шорош), е финансирал през 2006 г. партията ГЕРБ на Бойко Борисов при определени условия и като контрапункт след "главоломния" успех на "Атака" на изборите през 2005 г. - и по същество е кукловодът на Пожарникаря, както и на самата ГЕРБ.

image

 

Сорос като че ли е по-особен тип "не"-евреин. Той е милиардер, но и левичар. Финансира крайно левия електронен сайт Moveon.org, финансира все по-лявата Демократическа партия на САЩ, готов е да плаща милиони, за да подкрепя всякакви леви движения в Америка, Европа и "невралгични" пунктове по света. Този Сорос, а като "не"-евреин, постоянно тръби, че "няма" нищо общо с еврейството.

 

Ето как го описват в американското списание The New Republic:

“Сорос демонстративно не се интересува от еврейския си произход. Той не е вярващ, няма връзки с еврейската общност. Казал раздразнено на Кони Брук от The New Yorker, че не отрича на евреите правото на национално определение, но не желае да бъде част от това.”

Експериментите и методите се видяха от Генезиcа и епикризата на предизборната Идиотия и изборните Резултати 2013

Всичко написано, както горните мои и чужди "клишета", както и в книгата, показана по-долу, щеше да е само теория на конспирацията, ако всичките, около 20 български и безброй чужди мозъчни тръстове не бяха факт (в книгата понятието think-tanks не е преведено и дори е изписано на латиница).

Понятието think-tanks като понятие се смята от англоговорящите за „мозъчни тръстове”. Можете другаде да го намерите - просто изписано на кирилица - и под името „тинк-танкс” или „тинк-тенкс”, но у нас не съществува такова понятие - "мислещи резервоари"???, още повече в буквален превод означава и "мислещи цистерни"???


Какво представляват мозъчните тръстове think-tanks?

Авторката Достена Лаверн*** е българка.

image   image

 

Основните й тези в книгата "Експертите на прехода. Българските think-tanks и глобалните мрежи на влияние" са:

  • §         Антипропаганда: Експертите на прехода;
  • §         Кои са те в България?;
  • §         Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила.

И какъв точен анализ прави в книгата си:

«... Самите мозъчните тръстове се представят като неправителствени организации, чиято декларирана цел е развитието на демокрацията, свободния пазар, гражданското общество, индивидуалните права и т.н. Те претендират да се занимават с научна дейност в областите на политиката, правото, социологията, икономиката и дори културата. Организират срещи и конференции, издават печатни материали, присъстват в медиите, лобират за прокарването на опредени закони и самите те пишат законопроекти. Къде тук е проблема? Проблема е основен и фундаментален - мозъчните тръстове не представляват и не развиват гражданско общество, тъй като нито инициативата за създаването им, нито проблемите с които се занимават са повдигнати отдолу, т.е. от гражданите. Инициативата за създаването им и дейността им се определят изцяло от техните спонсори чрез така наречения „проектен принцип”, т.е. финансират се само угодни на спонсора теми и задачи, които имат малко общо с интересите на гражданите.

Кои са „спонсорите” на мозъчните тръстове?

Магнатът валутен спекулант Джордж Сорос, чрез неговата фондация „Отворено общество” е може би най-известния спонсор на мозъчни тръстове. Почти всички български мозъчни тръстове произлизат от "Отворено общество". Следващата организация главен спонсор е USAID (United States Agency for International Development, Агенция на САЩ за международно развитие).

 ...»

Ако отидете на сайта й ще откриете едно изключително цинично откровение, относно собствените им (на тръстовете) понятия.

Цитирам:

«... USAID е независима агенция на федералното правителство, намираща се под цялостното ръководство на Държавния секретар. Една от основните претенции на мозъчните тръстове е да са независими точно от държавата. USAID хем е независима, хем е правителствена…! Никой от мозъчните тръстове не се смущава от това. Да, те са прави, мозъчните тръстове са независими от правителствата на страните в които оперират, те са зависими от правителството на САЩ. Само частично разбира се. USAID е имала офис в София до 2008 година.

Друга спонсорираща организация е NED  (National Endowment for Democracy, Национална фондация за демокрация).

...»

 

На нейния интернет сайт откриваме по-нататък, същото откровение и двусмислие:

«... NED е частна  фондация с идеална цел … Всяка година с финансиране от Конгреса [на САЩ]. NED поддържа повече от 100 проекта на неправителствени организации … в повече от 90 страни. NED е споменавана и като параван за операции на ЦРУ (4). Следват „Джърман Маршъл фонд на САЩ”. Фондациите „Форд” (6), „Рокфелер”, „Карнеги”, „Фрийдъм Хаус”  и т.н. За последните няколко е характерно, че над половината членове на борда на настоятелите принадлежи на частни корпорации, главно банки и консултантски фирми, като, случайно или не, в момента винаги присъства представител на „Голдман Сакс”, „Ситигруп” или „Морган Стенли” (виж бележките в края). 

Финансиращите организации не са само от САЩ. Световната банка, Съвета на Европа, Европейската комисия, Програмата за развитие на ООН, фондации като „Фридрих Науман” и „Конрад Аденауер” и дори фирми като „Тисен-Круп” и скандинавски министерства също се занимават с финансиране на мозъчни тръстове.

 Количеството мозъчни тръстове по света наброява няколко хиляди. Сред по-известните са институтите „Кейто” (САТО или "Катон" според ИПИ) и „Хувър”, влизат „Херитидж фондейшън” „Фрейзър Институт” - Канада, Висеншафтсколег - Берлин, ELIAMEP - Гърция, CASE - Полша, RAND Институт, Съвет за чуждестранни отношения (CFR) - САЩ, „Удроу Уилсън център” - Вашингтон. Фондации като „Конрад Аденауер” и „Фридрих Науман” също работят като мозъчни тръстове. Централноевропейският университет в Будапеща също е творение на Сорос и е първообраза на НБУ. В края на 90те Световната банка създава Глобалната мрежа за развитие (Global Development Network), към чието образуване има отношение и Иван Кръстев, основателят на българския мозъчен тръст "Център за либерални стратегии".

 Схемата на световната мрежа от мозъчни тръстове има вид на обърнато дърво. Чрез споменатите фондации, правителството на САЩ, корпорациите и фамилии като Рокфелер стоят на върха на финансирането, а Световната банка е на върха на идеологическото и техническото наставничество. От този връх финансирането по сравнително непрозрачен път се спуска надолу по разклоненията на дървовидната структура на принципа на подизпълнителството. Например, NED ще отпусне голяма сума пари за проект на американски мозъчен тръст, например на Института „Хувър” (Hoower Institute) или на „Кейто”. Той от своя страна ще разпредели средствата между други местни мозъчни тръстове, например във Унгария, Франция, Филипините, Русия. Унгарския мозъчен тръст пак финансирайки проект ще даде пари на Български, Албански или Сръбски мозъчен тръст. Българският тръст съответно ще финансира организация или дейност в Пловдив, Варна, Хърватска или Украйна. Директното финансиране от „Отворено общество” и USAID също се ползва, особено през 90те години. Това е периодът на създаване и утвърждаване на българските мозъчни тръстове.

...»

В този период (90-те години), според книгата на Лаверн, преобладава институционалното пред"проектното финансиране", т.е. дават се пари на калпак, с които се финансират бюджетите на мозъчните тръстове в България.

Или в мое заключение:

  • §         Голямото Задкулисие (ГЗ) на МеждуПартийния Конгломерат (МПК) в България  като част от Световното Юдео-Масонско Задкулисие (СЮМЗ) е Генезиса и Епикризата на всичко, което става у нас през последните 24 години.
  • §         Предизборната Идиотия и изборните Резултати 2013 са само един частен случай и апотеоз на текущия момент.

...

Идиотията, започнала на 12 април и приключила на 11 май, Деня на размисъл, с 350 000  нелегално отлечатани бюлетини, идиотията, която я видя цяла България и учуди цял свят с:

  • §         ГЕРБ като Сороски контрапункт на "Атака".
  • §         Атака и Волен Сидеров – издънки на политологическия еврейски постмодернизъм (НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИЯ),
  • §         ДПС с Доган, сега с Местан – една компонента-производна на БКП с агентите на ДС "Ангелов" ("Сава") и "Павел" и
  • §         БСП – отвратителната столетница с херсонския гей, чието "ПЕС"-бъдеще беше гарантирано и осигурено година напред от Световното Юдео-Масонско Задкулисие (СЮМЗ).
Нищо ново под слънцето, особено под райското Слънце над експерименталната територия България! Една чисто комунистическо-фашистко-турско-гаджалска Коалиция в 42-то НС с едногънкова ГЕРБерска окраска, това ни поднесоха и това се получи в България!
Кои от тях в 42-то НС нe са марионетки?

image image image image

  • §         Агентът "Буда" ли?
  • §         "ПЕС" хомосексуалистът ли?
  • §         Агентът "Павел" ли?
  • §         "Болният мозък" Волен ли?
Марионетките, които се канят да управляват отново България! И така - "Мислете позитивно" и "вервайте" на ГЗ на МПК!

В един свой обзор за Голямото Задкулисие (ГЗ) на МеждуПартийния Конгломерат (МПК) в България - както аз ги наричам - поставих въпроса още в началото на януари - какви Избори 2013 можем да очакваме от така обособеното ГЗ на МПК, като част от Световното Юдео-Масонско Задкулисие (СЮМЗ)  с техните опитни кукловоди...

Така че, Конгломератът от миналото лято/есен + тази пролет, дооформило се като едно яко ядро у нас от:

БСП/СДС/ДСБ/ДПС/ССД/НДСВ/Атака/РЗС/ГЕРБ/ГОРД/Движение България за гражданите/ГОРДА БЪЛГАРИЯ,

все компоненти-производни на БКП, ще ви състави новия 42-ри Парламент.

Предизборна и следизборна "България 2013": Предизборна Идиотия и изборни "Резултати" с яко пошъл политически пърформанс на световните кукловоди и тъпите марионетки у нас и нов 42-ри Парламент!!!
Вместо послеслов:

Идиотията на политическия пърформанс на световните кукловоди и тъпите марионетки у нас прерастна - докато пишех горните редове - в последващ идиотизъм чрез пресконференцията на 15 май на едно цацарово човече, поставено за Главен прокурор (за провокацията "Костинброд" с макулатурата на склад на тайно отпечатани бюлетини), последвана веднага от друга  пресконференция на човечето-Президент за редовността и честността на изборите (нямало казус "Костинброд"), за указите му за съставянето на ново правителство, за началото на 42-то НС на Република България и прочее търа-бъра и тинтири-минтири, ако щете и бла-бла...

Между впрочем в така докараната от тъпите ни марионетки, идиотска България, беше новината, че на16 май в кофа за боклук в София беше намерено изхвърлено новородено момченце, задушено вече от изхвърления боклук...

А като връх на всичко, на16 май и, отложената от изборната нощ, пресконференция на победителя ГЕРБ, с умопомрачителното предложение на Пожарникарят-победител за касиране на изборите...

За да се стигне в изявленията на четиримата марионетки до максимум-максиморум на глупостта и идиотията - победителят да иска касиране на изборите, а победените да бягат като дявол от тамян от касацията им и да настояват вкупом за програмно(???) правителство.

Което учуди Света и ще продължава да учудва като уникум в световната политика.

Яко пошлият политически пърформанс на световните кукловоди и идиотията на тъпите марионетки у нас за нов 42-ри Парламент продължава...!!!

 

Бележки:

* Д-р Петер Бахмайер е германски публицист и изследовател на съвременните политики на НСР.

вж. също: Д-р Петер Бахмайер: Източна Европа и „Новият Световен ред“

(*) Тук в подчерта, Д-р Петер Бахмайер добавя и пояснява в статията си "Източна Европа и Новият Световен Ред", кой е Сорос:

"... Джордж Сорос (Дйорд Шорош) - Роден в Унгария на 12 Август 1930 година в Будапеща.  Юдей. През Втората Световна война е оцелявал, като е предавал своите (унгарските евреи), на своите (евреите, работещи в Gestapo). След това, в търсене на по-добър живот, а и за да избегне разплатата, емигрира в Америка. В момента този човек оперира с авоарите на Големите, Властелините- английската корона, американските магнати..., тези, които са известни и като Иллюминати - п(р)осветените... "

** Григор Лилов е български журналист, икономист и писател.

*** Д-р Достена Лаверн е родена през 1974 г. в Пловдив. Специализирала е в Англия, САЩ и Франция. Живее в Страсбург. Женена е, работи като политолог и журналист и е Президент на Националния делфийски комитет във Франция, програмен директор е на няколко международни програми и фестивали за литература.

 

 

/ЗА ПЛЕВЕН ОНЛАЙН ПОРТАЛ:

д-р инж. Никола Тодоров, доцент




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6472442
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!